İspanya'nın Kalbi.. Madrid Günlükleri -I-

Bundan 4 sene öncesinde, kalbime birden düşen İspanya sevgisinin karşılığını bulup evrenin beni oraya göndermesine "bir şeyi çok istiyorsan o mutlaka olur" sözüyle yanıt veriyorum.. İstedim, deli gibi.. Gece gündüz aklımda sadece İspanya vardı yıllarca.. Gideceğim, orada yaşayacağım.. Buranın önünde de fotoğrafım olacak demiştim. Oldu :) İmkansız değildi elbette, ama şartlar düşünüldüğünde pek mümkün değildi o dönemlerde.. Başardım.. Tek başıma! Bu giriş benimle ilgili oldu oysa ki Madrid yazısı olacaktı bu değil mi?? Avrupa Birliği Programlarının bizlere neler sunduğunu bilmeyen onlarca genç var hala.. Bloğum umarım gözünüzün açılmasını sağlar.. Benimkini açan Ergün oldu. Aklıma soktu bu fikri ve yaptığım başvurular sonunda yanıt buldu ve kendimi İspanya'da buldum..


MADRİD.. İspanya'dan ayrılmama 2 hafta kala gittim.. İspanyol arkadaşımla. Şanslıydım çünkü iyi bir rehberim vardı:) Hızlandırılmış bir gezi olsa da, Yıllardır istediğim, İspanya'ya gitme isteğim olan o şahane binanın önünde buldum kendimi bir temmuz gecesi.. Tüm ihtişamıyla karşımdaydı.. Zıpladım yolun ortasında, başardım! "Sonunda geldin Gökçe!! Buradasın!!" diye bağırdım hopladım koştum..





Palacio De Comunicaciones.. (burası Postane.. evet yanlış duymadınız.. Mektup gönderilen.. :) şaka gibi)



İlk gün kısa bir şehir turu attık, Şehir merkezinde.. Çok mutluydum.. Sonunda gelmiştim.. Oradaydım!..


Puerta de Alcalá, Madrid


Cervantes Enstitüsü



Madrid'in en ünlü müzesi - Kraliçe Sofia

Madrid yazsının II. kısmı için : http://gokceowyn.blogspot.com/2011/08/madrid-gunlukleri-ii.html
3 Responses
  1. selin88 Says:

    daha çok resim daha çok:)

  2. selin88 Says:

    Önceki yazdığım çıkmamık galiba tekrar yazıyım. Tekrar yazıyım EVsle ilgili birçok blog hatim eden biri olarak, gidenler dönünce yazmaya devam etse diye hergün aynı siteleri kontrol ediyorum. Bir de baktım Gökçe eklemiş , çok da güzel olmuş eline sağlık, klavyene kuvvvet devamını heyecanlabekliyorum.
    Madrid Günlüklerinde yazdıklarını okurken kendimi buldum , ben de "hayaldi gerçek oldu" demek istiyorum vizem çkınca:)

  3. Gokceowyn Says:

    Merak etme gidiş tarihinden önce mutlaka vizeni alırsın. sorun olmaz:) pozitif düşünmeli ;))

    ASıl şimdi yazmaya başlıyorum.. İspanya özlemi ağır bastıkça, yazmak istiyorum...